Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ не змогла підкупити африканських священників: Александрійський патріархат був, є і буде завжди поруч зі своїми дітьми

    Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор у неділю, 22 листопада, очолив Патріаршу Божественну Літургію у Святому Храмі Святого Павла в районі Кагіри Святої Митрополії Найробі (Кенія), де його тепло і радісно прийняло духовенство й місцеві жителі.
    Ця подія сталася на фоні «останнього попередження» РПЦ Александрійському патріарху і погроз, що «чимало африканських кліриків хочуть перейти в московську церкву», якщо Александрія не змінить свого рішення стосовно ПЦУ. Зокрема, мова йшла про кліриків з Кенії.
    Під час Божественної літургії Александрійський патріарх молився за негайне відновлення здоров’я архієпископів Єроніма Афінського та Анастасія Тиранського, а також усіх тих, хто проходить випробування пандемією, а також молився за упокій патріарха Сербського Ірінея, повідомляє orthodoxtimes.com.
    Звертаючись до зібрання, Предстоятель Александрії згадав боротьбу та зусилля перших місіонерів у Кенії, які багато десятиліть тому кинули виклик труднощам часу та відповіли на заклик патріархів Александрії та всієї Африки приїхати до Кенії, проповідувати євангелія Господнє і продовжувати справу, розпочату апостолом Марком, який заклав основи християнства біля воріт Африки – Александрії.

    Фото: orthodoxtimes.com

    Він послався на пандемію та її найсерйозніші наслідки для суспільств країн і запевнив, що Александрійський патріархат був, є і буде завжди поруч зі своїми дітьми, буде підтримувати їх різними способами і боротиметься за їх духовний прогрес та процвітання, підкреслюючи, що жоден бідний дім в Африці не залишиться без життєвих потреб.
    Фото: orthodoxtimes.com

    Патріарх Александрійський підкреслив: «Ми можемо мати різні кольори шкіри, але всі ми створені за образом і подобою Божою, і Він покликав усіх нас служити Його Церкві на Африканському континенті. Не спокушайтесь голосами обману. Будьте вірні своєму поклику, любіть одне одного і залишайтесь відданими Александрійському Патріаршому Престолу».
    Фото: orthodoxtimes.com

    Нарешті, він подякував старшому митрополиту Найробі за його багаторічну службу в Кенії, оскільки він своєю боротьбою та наполегливою працею поставив власний відбиток у історії православ’я в країні.
    У Патріаршій Божественній Літургії разом з Александрійським Патріархом співслужилв митрополит Найробі Макаріос та митрополит Гвінейський Георгій, єпископи Нієрі та гори Кенія Неофіт, Гулу Сільвестр та Кісуму Марк, а також африканські священники.
    Фото: orthodoxtimes.com

    У другій половині дня Александрійський патріарх відвідав Патріаршу семінарію в Ріруті й після паломництва у Святому храмі святого Макарія роздав їжу матерям учнів православних шкіл Рірути, оскільки школи закриті з березня і діти не можуть відвідувати щоденні обіди, пропоновані Церквою. Матері подякували Александрійському патріарху, який, попри пандемію, прийшов до них, щоб підтримати їх словами любові та роздачею їжі.
    Фото: orthodoxtimes.com

    У понеділок, 23 листопада на третій день свого пастирського туру в Кенії, Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II відвідав Священну єпархію Нієрі та гору Кенія. В єпархії його тепло зустріли єпископ Неєфіт з гори Кенія та все духовенство єпархії, що нараховує 80 пресвітерів. Після встановленої молитви була проведене благословення п’яти хлібів. Єпископ Нієрський привітав предстоятеля Александрії та висловив радість своєї пастви за його візит у такий важкий для людства період та згадав про місіонерську діяльність своєї єпархії та його останні досягнення – це 5 шкіл та 3 медичні центри. Єпископ попросив патріарха щодня молитися за всіх, щоб вони могли швидко подолати випробування пандемії і почати знову всю діяльність церкви на благо своїх ближніх.
    Фото: orthodoxtimes.com

    На зворотному шляху він відвідав ферму єпархії, яка продукцією, яку вона виробляє, покриває операційні витрати православних шкіл. Патріарх пройшов по всіх районах ферми і був здивований повагою та високими стандартами, з якими працівники ферми піклуються про тварин.
    Також, він відвідав дитячий будинок та школу «Архієпископ Макаріос» Фонду «Софія», який приймає 220 дітей-сиріт за фінансової підтримки благодійників із Кіпру.
    Раніше повідомлялось, що РПЦ тисне на Александрійський патріархат через визнання ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне