Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ готуються до нової зустрічі Моспатріарха Кіріла з Папою Франциском

    Відбудеться нова зустріч патріарха Московського Кіріла (Гундяєва) і папи Римського Франциска. Про це заявив голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків (ВЗЦЗ) Російської православної церкви митрополит Іларіон (Алфєєв). Він зазначив, що про нову зустріч Кіріла (Гундяєва) і Франциска буде оголошено за тиждень до її проведення.

    Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на слова Алфеєва.

    «Пам’ятайте, про зустріч в Гавані було оголошено всього за тиждень. Так ось, коли ми закінчимо підготовку другої зустрічі, ми оголосимо про неї тижнем раніше», – зазначив він.

    Щодо візиту Франциска в Росію, то Іларіон відповів, що поки «немає умов для цього».

    «Треба розділяти дві теми – зустріч між папою Римським і патріархом і візит Папи Франциска в Росію. Що стосується візиту, то я поділяю думку (держсекретаря Ватикану) кардинала Пароліна, сьогодні для цього немає умов, і не думаю, що я повинен називати причини, за якими він (візит, – ред.) зараз неможливий. Обидві сторони це знають. Сьогодні така поїздка не стоїть на порядку денному наших двосторонніх відносинах. Однак це не означає, що їх не слід розвивати», – сказав глава ВЗЦЗ.

    Нагадаємо, митрополит Іларіон (Алфеєва) пригрозив, що у РПЦ чекали на відкликання визнання ПЦУ Александрійським патріархом, але тепер будуть діяти. Водночас попри заяви РПЦ про те, що нібито Вселенський патріарх впав у розкол, єрархи РПЦ в США співслужили із єрархом Вселенського Патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне