П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ вслід за Кремлем взялись до нових атак на Вселенського патріарха

    РПЦвУ знову намагається порушувати ті питання які вже давно вирішені у вселенському православ’ї. 11 листопада 2021 року вони хочуть скликати в Києві конференцію на якій будуть обговорювати “соборність Церкви” та “кризу у світовому православ’ї, спричинену діями Константинопольського Патріархату в Україні”.

    Таким чином РПЦ в Україні вслід за Московськими Церковними кураторами не бажає мати незалежну від Росії Православну Церкву і робить все щоб противитись консолідації українського суспільства в умовах російсько-української війни.

    У РПЦвУ навіть придумали історичний привід: “У 2021 році виповнюється 1970 років з часу проведення Апостольського Собору в Єрусалимі та 1570 років з часу проведення IV Вселенського Собору. У зв’язку з цим Священний Синод Української Православної Церкви на своєму засіданні 12 травня 2021 року доручив Київській духовній академії провести заходи, присвячені богословсько-канонічному осмисленню принципу соборності Церкви та питання першості серед Помісних Православних Церков”.

    Їм всеціло допомагають із Росії – країни аресора. Так наприклад глава МЗС РФ лобіює інтереси РПЦвУ і знову звинувачує США у тиску на інші Помісні Церкви.

    Нагадаємо, раніше релігієзнавець Дмитро Горєвой заявив, що московські заяви про втручання Варфоломія в іншу Церкву не відповідають дійсності. Професор Юрій Чорноморець назвав «Виттям на болотах» конференцію РПЦ проти патріарха Варфоломія. За словами релігійного експерта Олександра Єфременка розколює православ’я Москва, але звинувачує у цьому Константинополь.

    Найсвіжіше

    Популярне