Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ не полишає спроб заволодіти Середньоуральським монастирем Сєргія Романова

    Єкатеринбурзька єпархія Російської православної церкви не полишає намірів заволодіти Середньоуральським жіночим монастирем на честь ікони Пресвятої Богородиці “Спорительниця хлібів”, контроль над яким протягом тривалого часу утримував позбавлений сану та відлучений від церкви екс-схиігумен РПЦ Сєргій Романов.

    В єпархії наголошують, що неодмінно оскаржать рішення сімнадцятого арбітражного апеляційного суду від 28 вересня 2021 року, яким було скасовано право власності РПЦ на 14 будівель Середньоуральського монастиря.

    “Постанову буде оскаржено в касаційній інстанції – Арбітражному суді Уральського округу”, – цитує “Інтерфакс” повідомлення пресслужби Єкатеринбурзької єпархії РПЦ.

    На додачу, представники РПЦ зауважили, що оформлення права власності на обитель процес поетапний і єпархія впевнено буде його продовжувати.

    Нагадаємо, 28 вересня 2021 року сімнадцятий арбітражний апеляційний суд відмовив у позові релігійної організації “Єкатеринбурзька єпархія РПЦ”, у якому вона просила визнати право власності на 14 будівель монастирського комплексу жіночого монастиря на честь ікони Пресвятої Богородиці “Спорительниця хлібів”.

    Таким чином, апеляційна інстанція скасувала рішення арбітражного суду Свердловської області від 26 травня цього року, коли вимоги позивача були задоволені.

    Апеляційний арбітражний суд встановив, що позивач – Єкатеринбурзька єпархія РПЦ – не може оформити право власності на будівлі монастиря в адміністративному порядку шляхом отримання дозволу на його введення в експлуатацію, оскільки відсутня дозвільна документація, передбачена містобудівним законодавством.

    Найсвіжіше

    Популярне