Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Харкові на ворота храму вчепили надпис «Московського патріархату Російської Федерації»

    Ресурси РПЦвУ повідомляють, що вже три дні поспіль у Харкові невідомі в чорній камуфляжній формі клеять на дошці оголошень та на воротах храму РПЦвУ листівки із надписом «…УПЦ Московського Патріархату Російської Федерації».

    Наліпки містили герб Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) та посилання на 12 статтю Закону України про свободу совісті та релігійні організації (про унормування назви релігійних організацій із керівним центром за межами України).

    Раніше подібне трапилось у Чернігові. Тоді у Московському патріархаті назвали наліпки «дезінформацією», таке народне уточнення їхнього керівного центру, що знаходиться в Москві. Згідно зі статутом РПЦвУ, вони мають виконувати всі рішення всіх Помісних і Архієрейських соборів Московського патріархату, які проводяться в Москві.

    Нагадаємо, єромонах, що приєднався до ПЦУ назвав «УПЦ МП» зібранням єпархій РПЦ в Україні. Також релігійний експерт Олександр Єфременко розповів, що РПЦвУ і є та сама РПЦ просто під іншим «брендом». У Кабміні не бачать правових підстав для скасування унормування назви «УПЦ» на РПЦвУ. 

    Найсвіжіше

    Популярне