Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    В Росії арештували Діда Мороза, який організував мітинг на підтримку шамана Габишева

    Суд російського міста Володимир присудив 20 діб адміністративного арешту письменнику з Тюмені Віктору Єгорову – соратнику якутського шамана Алєксандра Габишева.

    За версією обвинувачів, письменник, якому у народі придумали прізвисько Дід Мороз, винний у порушенні встановленого порядку організації та проведення зборів, мітингів, демонстрацій тощо, пише “Интерфакс”.

    1 вересня цього року Віктор Єгоров організував малочисельну ходу на підтримку Габишева. В ході взяло участь двоє осіб. Втім, російські правоохоронці розгледіли у мітингу загрозу для громадського порядку і арештували Діда Мороза.

    Нагадаємо, якутський шаман Алєксандр Габишев оголосив свій перший похід для здійснення “обряду вигнання Путіна з Кремля” навесні 2019 року. Його затримали через кілька місяців на кордоні Бурятії та Іркутської області. Проти нього порушили кримінальну справу про заклики до екстремізму.

    У січні 2021 року Габишев заявив, що має намір почати новий похід в Москву в березні цього року. Проте 28 січня його затримали і помістили в психоневрологічний диспансер.

    У квітні 2021 року родичі Алєксандра Габишева, якого помістили на примусове лікування до психоневрологічного диспансеру в Якутії, заявили про різке погіршення його здоров’я, якого піддали “лікуванню” речовинами, що змінюють психіку. Шаман дуже повільно говорив, скаржився на безсоння і втрату свідомості після уколів.

    26 липня 2021 року Якутський міський суд прийняв рішення відправити місцевого шамана Алєксандра Габишева на примусове лікування до психоневрологічної лікарні. Його було визнано винним у застосуванні насильства у відношенні співробітника Росгвардії.

    І ось тепер, після арешту Діда Мороза, стало зрозуміло, що путінському режиму не достатньо репресій у відношенні шамана Габишева, Кремлю потрібно придушити волю всіх його прибічників.

    Яким саме чином, шаман та його нечисленні, неагресивні та неозброєні послідовники загрожують режиму, достеменно не відомо. Імовірно, у Кремлі вірять у надприродні сили як Алєксандра Габишева, так і його соратників. Вірять і бояться. Якось інакше пояснити таке завзяте придушення будь-яких акцій, організованих Габишевим і Дідом Морозом, наразі, не можливо.

    Найсвіжіше

    Популярне