П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Директор видавництва «Дух і Літера»: На відміну від кращих університетів США, у нас немає богословських факультетів

    Костянтин Сігов, директор видавництва «Дух і Літера», викладач НаУКМА розповів в інтерв’ю ICTV про те, що в українських вишах немає богословських факультетів в той час, коли такі факультети є в кращих вишах США, Німеччини та інших країн.

    «На відміну від кращих університетів Німеччини, Великої Британії та США, у нас взагалі немає богословських кафедр, центрів, факультетів чи дослідницьких центрів. Це має вплив на середню освіту», – сказав Сігов.

    Він додав, що документ, який підписала Всеукраїнська Рада Церков із владою має посилити їх співпрацю – і не лише у середній школі, а й у вищих навчальних закладах. Також йдеться про створення громадської ради, яка буде обговорювати доцільні та недоцільні форми.

    «Ми тільки починаємо створювати корпус текстів, які давали б нам вільне поле для діалогу вірян і людей, які не вірують. До речі, один розумний киянин сказав: Віруючі допомагають невіруючим, а невіруючі допомагають віруючим. Нам потрібно у цьому питанні бути дуже гостинними, сприймати переконання інших серйозно», – зазначив Костянтин Сігов.

    Найсвіжіше

    Популярне