П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці митрополит ПЦУ Симеон привітав нового командувача Повітряних Сил ЗСУ

    28 серпня відбулася церемонія передачі повноважень від колишнього командувача Повітряних Сил Збройних Сил України Сергія Дроздова новому командувачу Миколі Олещуку, який був призначений на цю посаду Указом Президента України від 9 серпня 2021 року.

    Захід відбувся у Командуванні Повітряних Сил у Вінниці у присутності офіцерів та почесних гостей – представників обласної влади та Вінницької міської ради, а також керуючого Вінницько-Барською єпархією Православної Церкви України митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацького). Архієрея супроводжував військовий капелан протоєрей Віктор Чверкун, передає сайт Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    Під час офіційної церемонії митрополит Симеон подякував за плідну співпрацю генерал-полковнику Сергію Дроздову і особливо відзначив сприяння колишнього командувача капеланам, які надають духовну та моральну підтримку українським військовим льотчикам. Митрополит ПЦУ висловив надію на розширення такої співпраці із новим командувачем і побажав Божого благословення на новій відповідальній посаді генерал-майору Миколі Олещуку.

    Як головний секретар Священного Синоду митрополит Симеон передав вітання новому командувачу від предстоятеля Православної Церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

    У рамках офіційного заходу митрополит Симеон також взяв участь у вшануванні пам’яті загиблих льотчиків та покладанні квітів до Меморіалу Слави на території Командування.

    Найсвіжіше

    Популярне