Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ викрила 15 000 ботів, що займались поширенням дезінформації про «Кримську платформу»

    Чергову ботоферму ліквідували кіберфахівці СБУ. Спецслужби РФ  через 15 тисяч ботів займались дезінформаційно-підривною діяльністю проти України. Ботоферма діяла у Києві і мала на меті дискредитацію України перед міжнародною спільнотою.

    Як повідомляє пресслужба СБУ, за завданням своїх «кураторів» зловмисники поширювали через соцмережі антиукраїнські гасла та дезінформацію щодо результатів проведення «Кримської платформи». Основна діяльність зловмисників була сфокусована на мережах Facebook, Instagram та Tik-Tok.

    Для розповсюдження викривлених фактів та відвертої дезінформації вони адміністрували понад 15 тис. анонімних акаунтів. Свої дописи публікували від імені «пересічних громадян».

    Встановлено, що серед організаторів протиправної діяльності – четверо мешканців Києва. Для здійснення інформаційно-підривних операцій вони переобладнали приміщення одного з офісів у центральному районі столиці.

    Гроші за «публікації» зловмисники отримували з території РФ через заборонені в Україні електронні платіжні системи. Під час обшуків у приміщеннях ботоферми правоохоронці виявили 300 модемів, тисячі сім-карток, термінали та комп’ютери.

    Зловмисникам згідно зі статтею 361 КК України загрожує від 10 до 17 тис. грн штрафу або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років.

    Нагадаємо, місяць тому СБУ на Івано-Франківщині ліквідувала потужну проросійську ботоферму. 

    Фото: СБУ

     

    Найсвіжіше

    Популярне