Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський анонсував “Кримську платформу” у Ялті і закликав Росію виправити власну трагічну помилку

    23 серпня 2021 року у Києві відбулось інавгураційне засідання саміту “Кримська платформа”, в якій взяли участь представники 46 держав світу, Північно-Атлантичного альянсу та Ради Європи.

    У своєму завершальному виступі президент України Володимир Зеленський підкреслив роль Росії, яка, поки що, не бере безпосередньої участі у саміті, але грає одну з ключових ролей у процесі деокупації Кримського півострову.

    Трансляцію наживо засідання саміту “Кримської платформи” можна було переглянути на youtube-каналі “Радіо Свобода”.

    Окрім цього, український лідер спрогнозував, що “Кримська платформа” обов’язково увінчається успіхом і спробував передбачити сценарій останнього засідання саміту.

    “Я подумав про те, що Російська Федерація, яка, звісно, не брала участь у нашому саміті, але так активно в Росії обговорювали, коментувала Росія, реагувала, що склалося враження, ніби вона повноцінний учасник “Кримської платформи”. Якщо цей майданчик настільки цікавить її, ми запрошуємо Російську Федерацію приєднатися до “Кримської платформи” для спільного вироблення шляхів деокупації Криму та виправлення її історичної трагічної помилки”, – зауважив Зеленський.

    “Я обіцяю, що в декларації саміту, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника Російської Федерації. Думаю що, скоріш за все, цей підпис буде останнім на останньому саміті “Кримської платформи” в Ялті”, – заявив президент України Володимир Зеленський.

    Найсвіжіше

    Популярне