Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: у нас є мета об’єднати усіх православних українців навколо Київського престолу

    Митрополит Київський і всієї України підбив короткі підсумки візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну.  Упродовж чотирьох днів перебування Його Всесвятості у Києві митрополит Епіфаній із патріархом Варфоломієм вшанували пам’ять наших новітніх героїв, зустрілися з дітьми полеглих українських захисників. Вселенський Патріарх Варфоломій провів зустрічі з президентом, прем’єр-міністром, головою Верховної Ради.

    «Ми продовжуємо боротися за нашу державу, і так само триває боротьба за утвердження незалежної Української Церкви. У нас є велика мета – об’єднати усіх православних українців навколо Київського престолу», – сказав предстоятель ПЦУ, коментуючи події останніх днів.

    «Вселенський патріарх Варфоломій нас окрилив. Якщо раніше у нас було одне крило – незалежна українська держава, то тепер, завдяки твердій невідступній підтримці Його Всесвятості ми отримали повноцінне й міцне інше – незалежну Церкву. З цими двома крилами ми можемо злітати та досягати нових вершин», – додав він.

    За словами митрополита Епіфанія, апогеєм спільного святкування стала Божественна літургія у Святій Софії Київській, коли два предстоятелі і 15 тисяч українців разом  об’єдналися навколо Трапези Господньої, причастилися Животворчих Таїн Тіла і Крові Христових, піднесли молитви за Україну та за справедливий мир.

    З нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України митрополит Епіфаній і патріарх Варфоломій взяли участь у державних урочистостях. А після параду патріарх Варфоломій проголосив такі важливі слова: «Україна непереможна».

    «Вірю, що Україна й надалі буде розвиватися й утверджуватися, ми повернемо Крим та окуповану частину Донбасу й відновимо територіальну цілісність нашої Батьківщини…Церква була, є і залишається духовною основою української держави, і якщо вона, Церква, буде сильною, то й держава стоятиме на міцному, потужному фундаменті. Ми дякуємо Вселенському патріарху Варфоломію за цей історичний візит і щиро бажаємо, аби Господь давав Його Всесвятості сили та здоров’я ще багато років трудитися на благо світового православ’я і для людей усього світу», – сказав митрополит Епіфаній.

    Він також подякував сотням і тисячам тих, хто в різний спосіб допоміг, щоби цей візит був успішним. «Всіх перелічити складно, але ім‘я і внесок кожного знає Господь. Тому від серця бажаю, щоби за добру справу Бог віддав кожному з вас сторицею!»

    Найсвіжіше

    Популярне