П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ похвалились підтримкою позбавленого сану монаха Вселенського патріархату

    У Російській Православній Церкві радіють, що їх підтримує монах Ніл (Адезі), якого майже 10 років тому позбавили сану священника за порушення канонів Церкви. Адезі підтримав РПЦвУ заявивши, що вони повинні радіти, маючи Онуфрія (Березовського) очільником РПЦ в Україні.

    Про це Ніл розповів в інтерв’ю на YouTube-каналі єпархії РПЦ в Одесі 16 серпня.

    Попри те, що Ніл позбавлений сану у 2012 році, в РПЦвУ його досі представляють, як  «священнослужителя Константинопольского Патріархату і духівника багатьох православних італійців та представників багатонаціональної діаспори в Італії».

    «Я думаю, що це воістину Божий дар для Церкви України — в цей час мати Митрополита-старця», — похвалив колишній єромонах Онуфрія.

    Такі інтерв’ю, з відлученими від Церкви священниками, є лише черговим свідченням кризи жанру, яка простежується у медійному середовищі РПЦвУ, і яка з кожним днем лише збільшується. За відсутності аргументів на свою користь, представники РПЦвУ скоро можуть взяти інтерв’ю в лідера «Посольства Божого» Сандея Аделаджі, який викаже підтримку Онуфрію і назве його «сильним молитвеником».

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України цікавився, як у МП пояснять вірянам інтерв’ю з відлученою від Церкви людиною.

    Також очільник єпархії РПЦ в Одесі митрополит Агафангел сказав, що «націоналізм — це завжди фашизм, в якій би формі він не з’являвся».

    Найсвіжіше

    Популярне