П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ поширюють брехню клірика, якого Вселенський Патріархат позбавив сану ще у 2012 році

    В єпархії Російської Православної Церкви в Одесі поширюють відео з колишнім кліриком Вселенського Патріархату монахом Нілом. Відомо, що його позбавили сану ще у 2012 році. Про це рішення є офіційне повідомлення від Константинопольської Православної Церкви до Грецької Православної Церкви. До 2012 року Ніл служив священноархімандритом в Італійській єпархії Вселенського Патріархату.

    У самому ж відео РПЦвУ навмисно не зауважує цей важливий факт, що перед слухачами виступає позбавлений сану клірик-порушник канонів Православної Церкви. Натомість пропагандисти Моспатріархату підкреслюють його зв’язок із Константинопольською Церквою, до якої він вже майже десять років не має жодного стосунку.

    Подібне притягує подібне, і тут так вийшло, що РПЦвУ, яка сама є порушниками канонів, тепер бере коментар в позбавленого сану священника. Таким чином, у РПЦвУ знайшли «ображеного» і взяли в нього коротке інтерв’ю. А той, зрозуміла річ, буде говорити проти тих, хто позбавив його священного сану — тобто, проти Вселенського Патріархату.

    Що далі? Коментарі для РПЦвУ від представників секти «Білого братства» із критикою Вселенського Патріархату?

    Найсвіжіше

    Популярне