П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ розповіли про особливості звершення літургії в Софії Київській, коли прибуде Вселенський патріарх

    З огляду на підготовку до соборної Божественної літургії 22 серпня у Софії Київській, яку очолять два предстоятелі Вселенського Патріархату та Православної Церкви України, до уваги духовенства і парафіян у ПЦУ повідомили про особливості богослужіння і заходи, які його стосуються.

    Зокрема у ПЦУ повідомили, що доступ на територію Софії Київської відбуватиметься із додержанням заходів безпеки через пункти огляду. Буде заборонено нести на територію Софії пляшки з водою, харчі, плакати. На території собору будуть організовані пункти роздачі питної води.

    Що стосується духовенства, то воно, повинно мати власне повне облачення жовтого/золотого кольору. До співслужіння та причастя матимуть можливість приступити всі, хто приготуються відповідно до традиції. На території Святої Софії буде організовано сповідь.

    Під час богослужіння священники не одягатимуть митри, одягаючи лише камилавки, а ченці – клобуки.

    Також, у Православній Церкві України просять завчасно прийти на богослужіння. Слід врахувати проходження заходів безпеки та з собою мати документи, що посвідчують особу. Прохід буде відкрито з 6 години ранку. Слід звернути увагу на те, що можливості паркування автотранспорту в центрі Києва будуть обмежені.

    Найсвіжіше

    Популярне