Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У монастирі на Святій Горі Афон є фреска святого Антонія Печерського із Томосом ПЦУ

    Богослов, священник Православної Церкви України Андрій Дудченко, який нещодавно побував на Афоні, опублікував фото фрески з монастиря Есфігмен. На фресці видно св. Антонія Печерського, який в руці тримає Томос про автокефалію ПЦУ.

    Про це священник написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

    «Фреска монастиря Новий Есфігмен на Афоні зображає преподобного Антонія Печерського, який тримає в руках сувій з текстом Томосу про автокефалію Православної Церкви України», – йдеться у дописі священника ПЦУ.

    Святий Антоній Печерський жив на початку Х століттях на теренах Київської Русі. Він разом із Феодосієм Печерським є засновником Києво-Печерського монастиря. З його ім’ям пов’язують реорганізацію монастирів Київської Русі на засадах суворих чернечих традицій Афону. Ранні роки свого духовного шляху Антоній розпочав із паломництва на Афон.

    Нагадаємо, 15 серпня протоєрей ПЦУ Андрій Дудченко із єромонахом Вселенського патріархату Лукою, який художньо оформив Томос, звершили літургію в монастирі Ксенофонт на Святій Горі Афон (Греція). За літургією молились паломниками Православної Церкви України.

     

    Найсвіжіше

    Популярне