Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Догоджаючи Кремлю верховний шаман Росії назвав Алєксандра Габишева безхатьком та самозванцем

    У Російській Федерації триває цькування на найвищому рівні якутського шамана Алєксандра Габишева, який декілька разів поспіль невдало намагався організувати “похід на Москву”, щоб вигнати злих демонів з Кремля.

    Нагадаємо, свій перший намір розпочати похід для здійснення “обряду вигнання Путіна” шаман оголосив навесні 2019 року. Його затримали через кілька місяців на кордоні Бурятії та Іркутської області. Проти нього порушили кримінальну справу про заклики до екстремізму.

    У січні 2021 року Габишев заявив, що має намір почати новий похід в Москву в березні цього року. Проте 28 січня його затримали і помістили в психоневрологічний диспансер.

    У квітні 2021 року родичі Алєксандра Габишева, якого помістили на примусове лікування до психоневрологічного диспансеру в Якутії, заявили про різке погіршення його здоров’я, якого піддали “лікуванню” речовинами, що змінюють психіку. Шаман дуже повільно говорив, скаржився на безсоння і втрату свідомості після уколів.

    26 липня 2021 року Якутський міський суд прийняв рішення відправити місцевого шамана Алєксандра Габишева на примусове лікування до психоневрологічної лікарні. Його було визнано винним у застосуванні насильства у відношенні співробітника Росгвардії.

    Та Кремль, імовірно, не вважає, що всіх вжитих заходів має вистачити, щоб побороти невтомного якутського шамана. З ініціативи Москви розпочата масштабна інформаційна кампанія з дискредитації Алєксандра Габишева. Окрім підконтрольних режиму ЗМІ, до цієї діяльності було підключено навіть інших представників шаманських віровчень Росії.

    Відомо, що під час третього всеросійського з’їзду шаманів, верховний шаман Росії Кара-оол Допчун-оол закликав суспільство вміти відрізнити справжніх шаманів від самозванців, яким, на його думку, є Габишев.

    “Психічно неврівноважений безхатько з Якутії проголосив себе шаманом і оголосив похід на Москву. У численних повідомленнях ЗМІ про чудасії цього нещасного не було жодного, у якому говорилося б, що він не шаман, а самозванець. Поява таких же опозиційних “шаманів” – питання часу. Скоро вибори, і вся державна влада відмовляється бачити різницю між такими Габишевими і представниками традиційних шаманських спільнот”, – заявив шаман Кара-оол Допчун-оол під час своєї промови, яку цитують на “Форумі Ykt.Ru” з посиланням на “РИА Новости”.

    При цьому, верховний шаман Росії зауважив, що нібито єдиною громадською силою, яка намагалась спинити Алєксандра Габишева, були представники шаманської організації Бурятії.

    Зважаючи на все сказане, постає одне питання: якщо шаман Габишев є безхатьком і самозванцем, чому на нього здійснюється такий безпрецедентний тиск всього карального апарату путінського режиму? Чи не занадто кидати весь апарт силових структур та судову гілку влади, щоб ізолювати одного єдиного самозванця?

    Як не дивно, але відповідь на ці питання є досить простою і зрозумілою кожному. Режим дуже сильно боїться будь-яких проявів непокори. І поки сутність правлячого режиму РФ не зазнає кардинальних змін, Алєксандр Габишев та подібні йому люди, будуть і надалі зазнавати утисків, репресій та переслідувань.

    Найсвіжіше

    Популярне