П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Образа почуттів віруючих: Парафіянка РПЦ подала до суду на “Макдональдс”, який “спокусив” її рекламою

    Віряни Російської православної церкви продовжують шукати приводи якнайсильніше образитись хоч на що-небудь. А коли привід заявити про образу почуттів віруючих взагалі вдається пов’язати з ненависними Сполученими Штатами Америки – то складається враження, що адептам РПЦ це приносить неабияку насолоду.

    Принаймні таке враження складається після прочитання новини, як православна громадянка Російської Федерації на ім’я Ксенія Овчіннікова подала до Замоскворецького районного суду Москви позовну заяву проти закладу швидкого харчування “Макдональдс”.

    За твердженням позивачки, компанія глибоко образила почуття віруючих у квітні 2019 року, коли один із закладів в Омську розмістив під час Великого посту рекламу, котра пропонувала купити чізбургер чи нагетси за 39 російських рублів.

    Благочестива росіянка Ксенія спокусилась і придбала “заборонений” продукт чим допустила порушення посту.

    “Я проходила по тротуару повз банер 9 квітня, коли згідно з монастирським статутом, за яким я постую вже більше 16 року, дозволено їсти лише рослинну їжу. Хочу повідомити, що страви ресторану “Макдональдс” чізбургер та чікен-макнагетс готуються з яловичини та куриці. Побачивши рекламний банер, я не змогла втриматись, відвідала “Макдональдс” і купила чізбургер”, – цитує позовну заяву Ксенії “Credo press”.

    Вірянка РПЦ вбачає у діях закладу швидкого харчування порушення Федерального закону “Про захист прав споживачів” та статті 28 Конституції РФ, котра проголошує свободу совісті та віросповідання.

    За допомогою суду росіянка намагається стягнути з “Макдональдс” відшкодування моральних збитків у розмірі 1000 російських рублів.

    Втім, в РПЦ не підтримали вірянку у її “пошуку істини” в суді.

    “Раджу їй піти на сповідь, а не до суду”, – коротко прокоментував ситуацію журналістам представник Московської патріархії.

    На момент публікації відомо, що суд не приймає заяву до провадження через недоліки у його складанні. З іншого боку, позивачка ще має час, щоб виправити неточності і розпочати процес “встановлення справедливості”.

    Найсвіжіше

    Популярне