П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кількість вірян РПЦвУ на ході не свідчить про правильність Московського патріархату в Україні

    Різного роду експерти РПЦ в Україні ніяк не можуть полишити підрахунки кількості вірян Московського патріархату під час святкування Дня Хрещення Русі-України. Хоч свято вже тиждень тому відбулось, їхніх аналітиків ніяк «не відпускає». Здається, що збирати масовки — це основне завдання цієї релігійної організації, щоб показати таким чином свою уявну «правильність» та «канонічність». Адже тепер, вони щодня смакують фантастичними цифрами, від 20 тисяч (за даними поліції), до 350 тисяч вірян, за їхніми даними.

    Політолог Данило Богатирьов почав підраховувати і виводити свої калькуляції і методи розрахунків. Він визнав, що офіційні джерела МВС «назвали цифри в рази відмінні від оцінок самої» РПЦ в Україні.

    Данило Богатирьов, як вірянин РПЦвУ і їх штатний експерт, особисто брав участь ході вірян Московського патріархату в Києві і розповів про «синергію молитви» та «піднесеність». Він навмисне не згадав про ту ненависть, яку «молільники» РПЦвУ виливали на Вселенського патріарха Варфоломія, адже вони тримали плакати із образами на патріарха. Натомість він розповів, що віряни РПЦвУ йшли без будь-яких політичних лозунгів і нібито абсолютно «без ненависті», адже це «праздник». «Люди вийшли святкувати, таким чином», – резюмував Богатирьов.

    Зауважимо, що експерт РПЦвУ Богатирьов, розкритикував дані про чисельність ходи РПЦвУ від МВС (20 тис.) і посилався на проросійське видання Страна.уа, як на правдиве. Воно і не дивно, адже «Перший козацький», на якому виступає Богатирьов, це теж проросійське ЗМІ, яке працює за такими ж «журналістськими стандартами», як і СПЖ і Страна.уа, якщо ці стандарти взагалі є.

    Варто зазначити, що кількість вірян РПЦвУ на ході, ні на що не впливає і не свідчить про істинність цієї релігійної організації. Кількість адептів ніколи не свідчила про правильність релігійної доктрини чи системи вірувань, якої ці адепти дотримувались, адже за такою логікою католицизм в РПЦ мав би визнаватись правильнішим ніж саме православ’я, бо католиків на Землі понад 1 мільярд проти кількох сотень мільйонів православних.

    Сам Ісус Христос говорив про «мале стадо» з якого складались істинні його послідовники. Напевно у Московському патріархаті слова Ісуса не дуже цікавлять, головне показати всім «масовку» за гроші нардепа Вадима Новинського і потім кілька тижнів смакувати надуті на проросійських ЗМІ космічні числа, які сильно відрізняються від офіційних підрахунків.

    Раніше Богатирьов, на «Першому козацькому» назвав покійного русофіла Бузину «одним народом» з росіянами. 

    Фото: Клименко Тайм

    Найсвіжіше

    Популярне