П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Експерт» РПЦвУ із «Першого козацького» назвав покійного русофіла Бузину «одним народом» з росіянами

    Так званий «експерт», який часто виступає на ютуб-каналі лобістів Російської православної церкви в Україні («Перший козацький») Даниїл Богатирьов похвалив пропагандистську статтю президента Росії Владіміра Путіна. Також він назвав покійного русофіла Олесю Бузину «одним народом» з росіянами.

    Роздуми Богатирьова над статтею Путіна опублікувало проросійське видання «Страна.юа».

    За словами Даниїла Богатирьова, стримувальним фактором від українізації громадян України завжди була Російська церква в Україні.

    «На мій погляд, чинником, який сприяє збереженню історичної пам’яті та традицій, а також заважає кон’юнктурному конформізму, служить православна віра. Православні парафіяни канонічної УПЦ (РПЦвУ, – ред.) неминуче пам’ятають і про те, що справжнім підґрунтям повстання Богдана Хмельницького служив релігійний гніт з боку католицької Польщі», – впевнений проросійський експерт.

    Щоправда «експерт» не згадав, як Росія нищила українську мову та висилала в заслання патріотичних письменників, влаштовувала Голодомори, анексувала Крим і ОРДЛО.

    В кінці свого допису, Богатирьов порівняв рівень лояльності деяких українців до Росії. На його думку, чим більше українець лояльніший до РФ, тим більше він є «одним народом» із росіянами і навпаки, якщо росіяни проти РФ, то вони не росіяни.

    «Такі люди, як Олесь Бузина – безсумнівно один народ з росіянами», – підсумував експерт РПЦвУ Богатирьов.

    До слова, у 1999 році в коментарі газеті «День» Олесь Бузина заявив: «Моїм ідеалом є відродження Російської імперії, а я вимушений пристосовуватися до потворних умов “розбудови” незалежної України». Саме на таких «українців», як Бузина заведено рівнятись в середовищі РПЦвУ.

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України повідомляв, що «Перший козацький» розпалює релігійну ненависть. Також цей канал, у дусі проросійської пропаганди ширив фейк про «солдат ЗСУ, які захоплюють храми». На додачу, із пропагандистів РПЦ в Україні Лев Клименко, на «Першому козацькому» не знав хто напав на Україну і вдавав, що це не РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне