Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На злодієві шапка горить: «Перший козацький» розпалює релігійну ненависть

    Російська православна церква в Україні, яка протягом тривалого часу щосили натягує на своє обличчя маску «гонимої церкви» через карантинні обмеження з боку влади та обурення українців діями окремих своїх представників, сама заохочує розпалювання релігійної ворожнечі у дружніх для себе інформаційних виданнях.
    4 травня Youtube-канал «Перший козацький» опублікував відеоролик під назвою «Церковь Майдана определилась с ценностями. Гудбай, христианство?! Руслан Калинчук».
    У вказаному відео Пан Калинчук обрушив з екрану шквал образ в адресу Предстоятеля УГКЦ Святослава Шевчука, звинувачуючи його в брехні, називає його та очолювану ним конфесію «уніатами», і весь час демонструє відкриту зневагу до Блаженнійшого Святослава. При цьому, всі звинувачення у закликах до збройного конфлікту під час подій Євромайдану Р.Калинчук висловлює в адресу вірян УГКЦ. Окрім того, журналіст не побоявся звинуватити греко-католиків у злочинах, які вчинили окремі правопорушники під час Революції Гідності та визвольної війни на Сході України. Він навмисно, для дужчого ефекту, ототожнив УГКЦ з правопорушниками.
    До сказаного, використовуючи специфічний діалект української мови, публіцист розповідає про аморальність подій Революції Гідності. Нібито саме активісти Євромайдану розпочали силове протистояння, хоча стартом сутичок стала силова спроба розгону активістів спецпідрозділом МВС України «Беркут» вночі 30 листопада 2013 року.
    Потім, Руслан Калинчук відкрито погрожує всій УГКЦ та особисто Святославу Шевчуку гоніннями, які неминуче розпочнуться після зміни влади в Україні, і після того, як нова влада проведе «неупереджене розслідування» ролі УГКЦ в Євромайдані.
    У підсумку бачимо, як проросійські публіцисти так активно роздмухують міф про гоніння на РПЦвУ, що не помічають, як самі розпалюють ворожнечу до конфесій українського православ’я, нав’язують ворожість до української новітньої історії, паплюжать пам’ять полеглих українських патріотів та малюють якийсь міфічний високодуховний сенс окупації Російською Федерацією Криму та частини Донецької та Луганської областей України.
    Принагідно зазначаємо, що пан Калинчук відобразив лише власну думку, яка збігається з позицією невеликої, але аж ніяк не миролюбивої частини суспільства.

    Найсвіжіше

    Популярне