Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Бажане за дійсне: У РПЦвУ заявили, що на їх ході було 350 тисяч, а у поліції кажуть, що 20 тисяч

    У Московському патріархаті не могли обійтись без брехні про свою чисельність. Офіційний канал РПЦвУ заявляє, що нинішня хода із Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври зібрала рекордну кількість вірян – 350 тисяч.

    «Якщо в 2019 році в хресній ході взяли участь близько 300 тисяч осіб, то в цьому році їх значно більше», – заявив митрополит РПЦвУ Климент (Вечеря), пізніше уточнивши, що має на увазі 350 тисяч вірян.

    Проте у Нацполіції такі підрахунки спростували, назвавши інще число – 20 тисяч людей.

    «Станом на 13:45 колона вірян вишикувалась та вирушила у напрямку Києво-Печерської лаври. За попередніми даними, у заході беруть участь понад 20000 громадян. Правоохоронці продовжують забезпечувати правопорядок», йдеться на сайті Національної поліції.

    Ситуацію прокоментував експерт Олександр Коваленко.

    «Дуже сильно сумніваюсь у цифрі від РПЦвУ, але і Національна поліція, на мій погляд, не зовсім точна. Впевнений, що точніші дані ми дізнаємось трохи пізніше, але питання навіть не в цьому. Річ у тому, що так чи інакше, це велика кількість людей, дуже велика, яка становить собою епідеміологічну бомбу з часовим механізмом», – написав він.

    Коваленко додав, що у 2017, 2018 та 2019 роках хода була виключно політичними діями гібридного порядку.

    «В 2021 мова йде про навмисний, усвідомлений бактеріологічний тероризм у виконанні РПЦвУ! Подібна акція повинна бути засуджена на найвищому рівні, причому Україна повинна добиватися засудження дій РПЦвУ на міжнародному рівні», – підсумував Коваленко.

    Нагадаємо, Очільник РПЦвУ Онуфрій навмисне не згадав, під час свого звернення до вірян, що Русь-Україну хрестив Вселенський Патріархат. Також хода РПЦвУ перетворилась на політичний мітинг проти Варфоломія. Як зазначав релігійний експерт Олександр Єфременко, очільник РПЦвУ не може вимовити слова «Україна» і повторює кремлівські темники.

    Найсвіжіше

    Популярне