П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Хода РПЦвУ перетворюється на політичний мітинг: «Святий Володимире, захисти нас від Варфоломія»

    Перші знімки почали публікуватись ресурсами РПЦвУ із їхньої ходи. На них видно людей які сплять на газонах, малих дітей, бабусь і дідусів, священників та монахів. Крім того, «хресну ходу» в РПЦвУ вирішили перетворити на політичну демонстрацію проти Вселенського патріарха Варфоломія, який надав автокефалію ПЦУ.

    Віряни РПЦ в Україні тримали плакат із надписом «Святий Володимире захисти нас від Варфоломія». Ми не знаємо, чи це їх ініціатива і текст, чи їм просто вручили потрібні плакати, але таке невігластво не може залишитись без уваги.

    Невідомо, чи це низький рівень історичної й національної свідомості так впливає на вірян Московського патріархату, чи проповіді їхніх пастирів із амвонів храмів, але факт залишається фактом.

    Забуваючи, що Хрещення Русь-Україна отримала саме від Вселенського Патріархату, віряни цієї Церкви вийшли, щоб облити брудом Вселенського патріарха, через надання автокефалії Православній Церкві України. Щобільше, вони приплели до своїх образ, святого Володимира, який сам прийняв хрещення від єпископів Вселенського патріархату.

    Святкування в Московському патріархаті відбудеться без згадки про Константинопольську Православну Церкву, яка і дала Русі-Україні хрещення, адже теперішній патріарх цієї Церкви — Варфоломій І — для Кремля і РПЦ в Україні страшний ворог і ледь не «єретик».

    Ось така «вдячність» і лицемірство від вірян РПЦвУ, які сьогодні будуть відзначати хрещення Русі-України, а може просто Русі, судячи із привітань Онуфрія (Березовського). Сьогодні в Києві буде відбуватись лицемірство багатотисячного масштабу.

    Найсвіжіше

    Популярне