Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Замість молитви у РПЦвУ роздавали плакати з образами патріарха Варфоломія

    Замість мирної молитви у спокої та примиренні зі всіма, в РПЦвУ сповнені ненависті до патріарха Варфоломія і цілеспрямовано накручують своїх вірян на ненависть до нього.

    Про це свідчать фотографії із ходи РПЦ в Києві, яке опублікувало проросійське видання. На фото видно, як чоловік тримає оберемок плакатів із гаслами проти Вселенського патріарха.

    «Стоп рейдерство Варфоломія», «Геть Стамбул» написано на плакатах. Таким чином в Московському патріархаті розпалюють ненависть на релігійному підґрунті до представників іншої релігійної організації.

    Фото: Клименко Тайм

    При чому бажання більшості парафіян перейти до Помісної Православної Церкви України в РПЦвУ традиційно сприймається як «захопленням їхніх храмів».

    З плакатів складається враження, що патріарх Варфоломій особисто захопив храми РПЦ в Україні. Ось таке задзеркалля і відверта брехня і поширення ненависті від організаторів політичної ходи, яка прикривається назвою «хресна хода» і «спільна молитва».

    У Біблії сказано, що перед тим, як молитись чи приносити жертви Богу, потрібно примиритись із ворогом, а тоді вже молитись. Чи можуть люди, які не виконують основних настанов свого Бога зватись віруючими християнами?

    У євангелії від Матфея сказано (5:22-26): «…всякий, хто гнівається на брата свого даремно, підлягає суду; а хто скаже на брата свого: «рака», підлягає синедріону; а хто скаже: «потвора», підлягає геєні вогненній. Отже, коли ти принесеш дар твій до жертовника і там згадаєш, що брат твій має щось проти тебе, залиш там дар твій перед жертовником і піди перше помирися з братом твоїм, і тоді прийди й принеси дар твій».

    Фото: Клименко Тайм

    Нагадаємо, Очільник РПЦвУ Онуфрій навмисне не згадав, під час свого звернення до вірян, що Русь-Україну хрестив Вселенський Патріархат. Як зазначав релігійний експерт Олександр Єфременко, очільник РПЦвУ не може вимовити слова «Україна» і повторює кремлівські темники.

    Фото: РПЦвУ

    Найсвіжіше

    Популярне