Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Литовський суд підтвердив законність позбавлення Шарія статусу біженця. Він має залишити територію ЄС

    Литовський суд відмовив російському пропагандисту та блогеру Анатолію Шарію у прийнятті позову щодо позбавлення його 10 травня 2021 року статусу біженця у Литві і заборони в’їзду у Литву терміном на 5 років.

    Про це у Твіттер написав юрист Марк Фейгін, пише “Діло”.

    “Він (Шарій – ред.) оскаржив це рішення департаменту міграції Литви, але після відмови він повинен залишити ЄС”, – написав Фейгін і оприлюднив фото судового рішення.

    На додачу, юрист повідомив, що до кінця серпня поточного року щодо Шарія буде “порушено кримінальну справу в ЄС за відмивання злочинно отриманих грошей від влади і РФ і придбання на ці гроші будинку в Іспанії”.

    Фейгін стверджує, що правоохоронці вже виконують перевірку обставин вказаної справи.

    “Духовний фронт” нагадує, 25 лютого 2021 року Служба безпеки України оголосила Анатолія Шарія у державний розшук. Перед тим йому було оголошено про підозру у вчиненні злочинів за двома статтями Кримінального кодексу України – ч.1 ст.111 (Державна зрада) та ч.1 ст.161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

    Правоохоронці переконують, що метою протиправної діяльності Шарія було загострення суспільно-політичної ситуації в Україні та розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ненависті всередині української держави.

    10 травня 2021 року влада Литовської Республіки анулювала дію документів, які надають проросійському блогеру та пропагандисту Анатолію Шарію статус біженця.

    Найсвіжіше

    Популярне