Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Проросійський пропагандист Шарій погрожує зробити боляче єпископу ПЦУ: що відбувається

    Проросійський пропагандист Анатолій Шарій погрожує «передать привет ПЦУ так, что будет больно». Шарія «обурив» коментар єпископа ПЦУ Адріана (Кулика) у Facebook, де єрарх в іронічній формі закликає вживати заходів проти ворогів України, зокрема тих «хто живуть в Україні, і не люблять її».

    Про це повідомив засновник ресурсу «Духовний фронт України», релігійний експерт Олександр Єфременко, передає Інформаційний спротив.

    Скріншот із телеграм каналу Шарія з погрозами

    Анатолій Шарій відомий своєю антиукраїнською діяльністю, проросійськими поглядами та рядом скандалів. Зокрема його звинувачують у педофілії, замахом на вбивство, зв’язках із Росією, побиття власних однопартійців, та тіньове фінансування його партії. Український суд звинуватив Анатолія у співпраці на країну агресора – Росію і дозволив називати Шарія «кремлівським проектом». Водночас СБУ відкрила кримінальне провадження проти Анатолія Шарія, нагадав релігієзнавець, додавши, що завдяки своїй пропаганді Шарій «заробив», а краще сказати, «набрехав» на віллу в Іспанії.

    До речі, сам Анатолій Шарій втік від кримінальної відповідальності за стрілянину в МакДональдз і переховується в Іспанії й вже звідти розказує, як правильно жити українцям у себе вдома.

    Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв та Олександр Єфременко

    Восени минулого року ресурси Російської православної церкви в Україні «Расколам.нет» та «Союз православних журналістів» поширили відео Шарія, у якому той звинувачує Православну Церкву України в розпаленні міжконфесійної ворожнечі.

    У відеоролику Шарій у дусі соловйовської пропаганди, називає московську церкву в Україні – «Українська Церква», яка «переживає великі проблеми». За словами Анатолія Шарія, прихожан «поділили на різні конфесії» й відбуваються захоплення храмів, що супроводжуються звинуваченнями в зраді батьківщини.

    Єпископ Адріан (Кулик)

    Звісно, Шарій й словом не обмовився про судові позови від РПЦвУ, автобуси тітушок, фальсифікації й блокування мирних законних переходів до Православної Церкви України. Зате у його відеороликах монахи РПЦвУ із Почаївської лаври розповідали, як ЗСУ бомбили біженців на Донбасі, нагадав Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне