Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Литва позбавила проросійського пропагандиста Анатолія Шарія статусу біженця та оголосила його персоною нон-грата

    Влада Литовської Республіки анулювала дію документів, які надають проросійському блогеру та пропагандисту Анатолію Шарію статус біженця.

    Про це інформують “Українська правда” та “Європейська правда”, посилаючись на власні джерела.

    Повідомляється, що відповідне рішення було ухвалене 10 травня 2021 року, після чого адвокати блогера надіслали запит для вивчення підстав такого вердикту. На момент публікації відомо, що матеріали справи вже були надані представникам проросійського пропагандиста.

    До слова, за наявною інформацією, Шарій користується послугами однієї з найдорожчих адвокатських компаній у Литві.

    ЗМІ нагадують, що Анатолій Шарій отримав статус біженця в Литві за часів Віктора Януковича, коли йому вдалось переконати владу балтійської держави, що він зазнав переслідувань з боку режиму Януковича. За його словами, він проводив розслідування про участь державних установ у наркобізнесі, тому проти нього були сфальсифіковані справи.

    У 2015 році Литва вже розглядала можливість позбавлення Шарія статусу біженця після публікацій у ЗМІ про його прокремлівську діяльність.

    “Духовний фронт” нагадує, 25 лютого 2021 року Служба безпеки України оголосила Анатолія Шарія у державний розшук. Перед тим йому було оголошено про підозру у вчиненні злочинів за двома статтями Кримінального кодексу України – ч.1 ст.111 (Державна зрада) та ч.1 ст.161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

    Правоохоронці переконують, що метою протиправної діяльності Шарія було загострення суспільно-політичної ситуації в Україні та розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ненависті всередині української держави.

    На даний час Анатолій Шарій перебуває на території Іспанії.

    Найсвіжіше

    Популярне