П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Слідом за Моспатріархом Кірілом митрополит Рязанський Марк закликав віддавати дітей до РПЦ

    Митрополит Рязанський і Михайлівський Марк (Головков) підтримав очільника Російської православної церкви патріарха Кіріла (Гундяєва), який запропонував альтернативу абортам.

    Нагадаємо, у травні цього року Моспатріарх закликав населення відмовитись від абортів: “Якщо ви не можете виховувати дитину, але ви готові народити, – не вбивайте дитину, народіть і віддайте нам” – промовив він у відеозверненні з нагоди відкриття чергового загальноцерковного з’їзду з питань соціального служіння.

    І ось 26 липня цього року стало відомо, що митрополит Марк (Головков) в етері радіо “Логосъ-Рязань” продублював феєричний заклик очільника РПЦ.

    “Дуже правильні слова. Люди, які збираються зробити аборт, не розуміють, вочевидь, тяжкість свого вчинку. Це страшний гріх. Це вбивство людини. Не вбивайте своїх дітей, якщо вам дитина не потрібна, віддайте церкві. Тому, що віддати дитину церкві – це краще, аніж віддати до безіменного притулку, де дитина ростиме сиротою”, – наголосив архієрей.

    Втім, імовірно не всі росіяни з ентузіазмом сприйняли слова представника РПЦ. Варто нагадати, що ще у травні цього року серед переліку дитячих закладів РПЦ офіційно значилась “Багатодітна родина протоєрея Ніколая Стрємского” з Оренбурзької області.

    Сам протоєрей був затриманий правоохоронцями ще у вересні 2019 року, йому висунуто обвинувачення у зґвалтуванні неповнолітніх усиновлених дітей, насильницьких діях сексуального характеру, неналежному виконанні батьківських обов’язків, залученні неповнолітнього до антисуспільної діяльності тощо.

    У період з 1999 по 2019 рік від протиправних дій священнослужителя РПЦ постраждали 11 дітей. І діяльність цього священнослужителя не є поодиноким випадком домашнього насильства чи злочинних дій проти сексуальної свободи та недоторканності у сім’ях кліриків РПЦ чи дитячих закладах, підконтрольних РПЦ.

    У зв’язку з викладеним, можна припустити, що заклик віддавати дітей в РПЦ може і не знайти бажаної підтримки у серцях росіян.

    Найсвіжіше

    Популярне