П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Священника РПЦ будуть судити за зґвалтування прийомних дітей

    У Росії завершилось проведення слідчих дій в рамках кримінальної справи у відношенні колишнього керівника Сарактаської обителі милосердя протоєрея Російської православної церкви Ніколая Стрємского, повідомляє «Ахилла» з посланням на «Интерфакс».
    Священника, який донедавна значився прийомним батьком для десятків дітей, будуть судити за статтями 131, 132, 133, 135, 117, 156, 151 Кримінального Кодексу Російської Федерації (зґвалтування, насильницькі дії сексуального характеру, розбещення неповнолітніх, неналежне виконання обов’язків з виховання неповнолітніх тощо).
    Про передачу матеріалів розслідування до суду заявили у Слідчому комітеті Російської Федерації.
    Слідство прийшло до висновку, що протягом двадцяти років з 1999 по 2019 роки, Стрємскій вчиняв злочинні дії проти статевої недоторканності у відношенні одинадцятьох неповнолітніх. Окрім цього, він не гребував привчати дітей до систематичного вживання алкогольних напоїв.
    «Духовний фронт» раніше повідомляв, що кримінальні провадження у відношенні клірика Російської православної церкви Ніколая Стрємского розпочались у вересні минулого року. Окрім цього, суд постановив позбавити родину священника батьківських прав, а всі діти були переведені в заклади опіки.

    Найсвіжіше

    Популярне