Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Азербайджану, всупереч заявам роспропаганди, надав підтримку православним парафіям

    Президент Азербайджану Ільхам Алієв підписав розпорядження про надання фінансової підтримки релігійним структурам держави, пише “News.ru” з посиланням на сайт глави держави.

    У відповідності до вказаного нормативно-правового акту, Бакинська і Азербайджанська єпархія Російської православної церкви отримає 350 тисяч мантів (орієнтовно 206 тисяч доларів США) у якості фінансової допомоги.

    Окрім цього, також по 350 тисяч мантів отримає община горських євреїв Баку, два мільйони мантів буде виділено Управлінню мусульман Кавказу. Ще по 150 тисяч мантів отримають общини європейських євреїв, Апостольська префектура католицької церкви в Азербайджані та Албано-Удинська християнська парафія.

    Нагадаємо, незважаючи на приналежність до РПЦ, Православна церква Азербайджану цілковито підтримувала діяльність Ільхама Алієва у відношенні Нагірного Карабаху. Православне духовенство, у тому числі недавно спочилий архієпископ Бакинський і Азербайджанський Алєксандр (Іщєін), успішно боролись з російською пропагандою, яка намагалась створити образ “релігійної війни”, яку нібито вів Азербайджан проти православних християн Нагірного Карабаху та Вірменії.

    У той час, коли православні росіяни та інші мешканці Арцаху (вірменська назва Нагірного Карабаху) звертались з відкритими листами до Владіміра Путіна із закликом не допустити знищення православних християн армією Азербайджану, а член Синодальної богослужбової комісії РПЦ протодиякон Владімір Васілік закликав Кремль підтримати Вірменію у конфлікті в Нагірному Карабаху, архієпископ Бакинський Алєксандр (Іщєін) сміливо поставив підпис під колективним зверненням релігійних організацій Азербайджану в адресу глави держави Ільхама Алієва, у якому була висловлена підтримка дій влади у Нагірному Карабаху.

    На додачу, з благословення архієпископа Алєксандра (Іщєіна), глава прес-служби Бакинської єпархії РПЦ протоєрей Константін Помінов заявив у ЗМІ, що Вірменія та інші пропагандисти марно намагаються описати війну, як антихристиянську. Згідно його слів, християни Азербайджану вільно сповідують свою релігію.

    Найсвіжіше

    Популярне