Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Бакинська єпархія РПЦ засуджує вірменські обстріли населених пунктів

    “На мирних жителів можуть нападати або терористи, або зовсім безумці. Те, що зараз вчиняє Вірменія, це і геноцид, і, в той же час, справжній терористичний акт”, – так в ефірі передачі СВС заявив глава прес-служби Бакинської єпархії (Азербайджан) Російської православної церкви протоєрей Константін Помінов, пише “1news.az”.
    Такими словами клірик описав ракетні удари Збройних сил Вірменії по мирним населеним пунктам.
    “З нашого боку війна не ведеться проти мирних жителів. Ми воюємо, щоб звільнити свої землі”, – наголошує священник і тут же нагадує, що і Міноборони, і президент Азербайджану неодноразово попереджали мешканців Нагірного Карабаху триматись осторонь військових об’єктів та інших місць, де вони можуть потрапити під обстріл чи бомбардування.
    “Ми попереджаємо, а вірмени наносять удар по мирним жителям. Цивілізована нація так себе не поводить. Вбивають беззахисних дітей і осіб похилого віку лише покидьки”, – розповів протоєрей Константін Помінов.
    Клірик також зазначив, що Вірменія марно намагається описати війну, як антихристиянську. Згідно його слів, християни Азербайджану вільно сповідують свою релігію. Поряд з тим, жодних зазіхань на територію Вірменії немає, як і немає загроз вірменському народові. Азербайджан просто прагне повернути свої землі.
    Окрім цього, глава прес-служби Бакинської єпархії РПЦ підкреслив, що Азербайджану не потрібна ця війна, але, на жаль, іншого способу повернути свої території, в даний час, немає.
    Варто відзначити, що клірик висловив думку всієї общини РПЦ в Азербайджані, а не власну думку. “Духовний фронт” раніше повідомляв, що архієпископ Бакинський РПЦ Алєксандр (Іщєін) поставив свій підпис під колективним зверненням керівників релігійних організацій Азербайджану в адресу глави держави Ільхама Алієва, у якому підтримали дії влади у Нагірному Карабаху.
    У ситуації, що склалась, дивує інше. Чому керівництво РПЦ жодним словом не коментує беззаперечну підтримку Бакинською єпархією дій влади Азербайджану?

    Найсвіжіше

    Популярне