Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Росіяни Нагірного Карабаху закликали Путіна рішуче "примусити Азербайджан забезпечити мир"

    “Високоповажний Владімір Владіміровіч, не дайте Азербайджану і Туреччині виконати свою чорну справу – геноцид, винищити нас, християн Арцаху (вірменська назва Нагірного Карабаху – ред.)”, – такими словами починається звернення общини росіян Нагірного Карабаху, підписаного її главою Галіною Сомовою, пише “EurAsia Daily”.
    Росіяни, які проживають в Нагірному Карабаху, переконують, що Азербайджан став “терористичним осередком” і є прямою загрозою для Росії. Тож Сомова, від імені 1500 представників російської діаспори просить Путіна терміново зупинити війну і “схилити” Азербайджан до миру. При цьому, вона наголошує, що “терористів” треба знищувати прямо в Азербайджані.
    Сомова з трагізмом зазначає, що для росіян Арцаху існує небезпека. Багато з них – це особи похилого віку, які нікуди не можуть “втекти” від війни.
    Росіянка-патріотка не забула потішити імперську самозакоханість Кремля. Вона пише, що росіяни з’явились в Карабаху після звільнення цих територій Петром Великим, який відгукнувся на прохання місцевих християн про захист від “персидського пригнічення”.
    Отже бачимо, що Росія знову розігрує релігійний фактор, де “переслідування християн” стають аргументом для втручання. Паралельно виникає необхідність захисту росіян за кордоном, чим Кремль може “виправдати” застосування збройних сил Росії на території інших держав. І третім фактором стає “необхідність примусу до миру”.
    Що означає “примус до миру”, коли лунає з вуст росіян, “Духовний фронт” раніше описав, розповідаючи про російського православного імперіаліста  Константіна Душенова, коли він розкривав план бойових дій на території України, якими Росія може “примусити до миру бандерівську” Україну.
    Ці три фактори (“переслідування християн”, захист росіян за кордоном, “примус до миру”) запозичені з риторики прокремлівських кореспондентів, оглядачів і православних роспатріотів. Чи означає це, що пані Галіна Сомова написала звернення до Путіна за завданням самого ж Путіна питання, яке, мабуть, не потребує відповіді. Відтак, Москва формально вже має підстави для збройного втручання в конфлікт у Нагірному Карабаху.
    Загроза глобального збройного протистояння як ніколи набуває цілком очевидних обрисів. В даній ситуації Росія шукає привід для збройного втручання прикриваючись лозунгами про миротворчість, і, на жаль, знаходить.

    Найсвіжіше

    Популярне