П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія проводить коронавірусну диверсію. Наступна – Україна

    За останню добу в Росії було зафіксовано 24 439 нових випадків зараження коронавірусом. Померло від коронавірусу 697 осіб. Що є черговим сумним рекордом в країні, яка однією з перших в світі оголосила про створення так званої “вакцини” проти коронавірусу і розгорнула так звану “масштабну вакцинацію”.

    Але, як ми можемо бачити з останніх подій в РФ, російська вакцина і справді продемонструвала те, за що її досі не зареєструвала ВООЗ як препарат для екстреного застосування – низька ефективність і, в принципі, сумнівний ефект від її впливу. Причому деякі країни, які за допомогою корупційних схем отримали партії російської вакцини, від неї вже відмовляються.

    Наприклад, Міністерство охорони здоров’я Словаччини повернуло Російській Федерації 160 000 доз вакцин Sputnik V, які були закуплені у Москви навесні. У свою чергу, в Словаччині з липня розпочато вакцинацію препаратами Pfizer, Moderna і Johnson & Johnson.

    Але, навіть не про це мова.

    Проблема в даному випадку в тому, що Україна знаходиться під підвищеним ризиком у зв’язку з ситуацією в РФ. Адже якщо в Росії сьогодні фіксуються щодоби десятки тисяч нових випадків коронавірусу і сотні смертей, то в Україні з початку квітня пандемія сходить нанівець. Наприклад, за минулу добу було зафіксовано 705 випадків COVID-19.

    Більш ніж упевнений, що через пару тижнів у нас може почати спостерігатися зростання захворюваності через її, скажімо так, “експорт” з Росії. А разом з цим зростанням ми станемо свідками чергової інформаційної хвилі дискредитації вакцин, які використовують в Україні.

    Варто відзначити, що навіть зараз, коли Sputnik V і його похідні показали свою тотальну неефективність, в Росії триває кампанія з дискредитації західних вакцин. Дискредитація за допомогою роздування фактора побічних ефектів і, особливо, в разі якщо вакцинувана людина після вакцинації захворіла або, що ще краще для пропагандистів – померла.

    Поодинокі випадки набувають найширшого розголосу, навіть тоді, коли вони жодним чином не пов’язані з вакцинами та реакцією організму на них.

    Фактично, Росія як справжнісінька держава-терорист, що не здатна уберегти свій народ від коронавіруса, робить все, щоб спровокувати коронавірусний колапс і в інших країнах. На жаль, Україна, що межує з країною-терористом, вже дуже скоро опиниться в цьому диверсійному списку наступною.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне