Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Віряни РПЦвУ під Радою мітингували за об’єднання України з Росією та за царя Романова

    Близько 200 вірян Московського патріархату 30 червня біля будівлі Верховної Ради протестували проти біометричних паспортів (id-карток), сервісу “е-Малятко” та цифровізації бюрократії. Вони також закликали об’єднати Україну із Росією та Білорусію.

    Про це повідомляють Українські Новини.

    Протестувальники під ВРУ утворили коло біля священника і по черзі або масово молились, встаючи на коліна перед іконами.

    Мітингувальники тримали у руках плакати з написами: «Вимагаємо видачі паперового паспорта — без суду!», «У смартфоні держава — це людина без імені і права?», «Народ України проти: УНЗР, ID паспортів, «Е-Малятко», «Україна у смартфоні», «Рятуйте дітей від небезпечних Е-ідей», «Електронний дублікат громадянина — 3D образ від звіра (Одкровення 15:2) — позбавляє “біологічного” громадянина всіх прав».

    Одна із вірянок РПЦвУ запевняла, що ті хто приймають біопаспорти, то тим самим відрікаються від Бога. На початку вона звернулась до «громадян святої Русі і всього світу» і розповіла, що брати біопаспорти брати не можна, бо це «система антихриста». Далі вона запевнила, що «не буде Росії, то не буде і світу», тому за її словами, треба  «об’єднання Росії, України і Білорусі».

    «Ми за мир, за дружбу, за царя православного, за сім’ю Романових… просимо вашої підтримки, щоб люди могли відмовлятись від електронних паспортів і працювати та жити», – підкреслила вірянка РПЦвУ.

    Нагадаємо, 15 червня віряни РПЦвУ і члени ГО «Миряни» прийшли до Офісу президента жалітись на законопроєкти про унормування назви РПЦ в Україні. Захід освітлювало проросійське видання «Страна.уа», а також агенти російської розвідки.

    Громадська проросійська організація РПЦ в Україні під назвою «Миряни», не полишає надії дезінформувати президента України Володимира Зеленського про законопроєкт щодо унормування їхньої назви відповідно до підлеглості керівному центру в країні агресорі – Російській Федерації.

    Як писав релігійний експерт Олександр Єфременко, політичний мітинг організували не «Миряни», а єпископи і священники РПЦвУ. За громадською організацією вони сховались задля уникнення відповідальності.

    «У РПЦвУ незадоволені законопроєктами, які мають на меті змусити їх привести свою назву відповідно до суті Релігійної Організації і не ховатись за назвою «Української церкви» одночасно перебуваючи під керівництвом Кремля. Таке унормування назви покаже простим людям, що це ніяка не Українська церква, а філія Російської Церкви Московського патріархату. Саме тому «Миряне» РПЦвУ вирішили атакувати Верховну раду», – писав засновник Духовного Фронту України Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне