П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Зеленський: Росія вкрала в України віру і культуру і веде інформаційну війну

    Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю закордонним ЗМІ розповів, як Російська Федерація привласню собі всі Українські перемоги і краде при цьому віру і культуру. Зеленський назвав такі дії РФ інформаційною війною і політичною клептоманією.

    «Моя сім’я була розстріляна нацистами під час стовідсоткової окупації України. Чого не скажеш про Росію. Звичайно, Росія воювала. Звичайно, це була армія Радянського Союзу. Тоді була країна – Радянський Союз. Всі воювали, але деякі частини були повністю окупованими. Нас вбивали, розстрілювали, палили… Бабин Яр – це ж було тут. Я просто здивований, по-перше, поверховими знаннями деяких російських ЗМІ, а по-друге, поверховими знаннями декого з оточення чи помічників першої особи. Як вони взагалі таке йому готують? Я «в захваті». Люди це говорять, пропагують. Таке враження, що вони воювали з нацизмом, а ми були нацистами… Ми хто взагалі? Це і є головний розкол – інформаційна війна, інформаційне витирання своїх ніг об нашу країну. Забрати собі всі перемоги, які були в України. Просто забрати собі всю культуру, віру, літературу, перемогу над нацизмом – це політична клептоманія, іншого визначення немає», – сказав президент України коментуючи заяви президента РФ Владіміра Путіна про Україну, як частину «русского міра».

    У цьому ж інтерв’ю президент України Володимир Зеленський заявив, що Путін порушує питання церкви і мови, щоб не припиняти війну. Також він відреагував на мітинг РПЦвУ: «Бабусі та діти в кепках ОПЗЖ, щось там в церкві знову не те».

    Нагадаємо 15 червня маріонетки Кремля ГО «Миряни» прийшли до Офісу президента жалітись на законопроєкти про унормування назви РПЦвУ. Також вони виступали проти приїзду Вселенського патріарха Варфоломія в Україну.

    Віряни Московського патріархату принесли під стіни ОП коробки із підписами для відміни законопроєкту, що має унормувати назву РПЦвУ, відповідно до статуту цієї релігійної організації. Тобто, якщо законопроєкт ухвалять, то РПЦвУ вже не зможе ховатись за назвою «УПЦ» і повинна буде вказувати приналежність до керівного центру в Москві. Звісно це не подобається керівництву РПЦвУ, яке вирішило мобілізувати весь свій актив, на протидію такому законопроєкту.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що за ГО «Миряне» стоїть засновник проросійського зливного бачка «Союз православних журналістів» та «Союз православних адвокатів», мільйонер Віктор Вишневецький. Останній має шахти в ОРДЛО і спонсорує Московський Патріархат в Україні. За деякими даними, своєму статку він забезпечує сину Януковича.

    Також речник ПЦУ архієпископ Євстратій назвав «Миряне» кремлівським проєктом, який і Російська православна армія.

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповідав, що РПЦ в Україні є поза законом і не може мати назву «УПЦ».

    Найсвіжіше

    Популярне