Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Служба безпеки України провела обшуки за місцями проживання засновників “Партії Шарія”

    Служба безпеки України заявляє про проведення обшуків у засновників “Партії Шарія”. Правоохоронці стверджують, що згадані особи були причетні до розповсюдження у столичному регіоні агітаційних матеріалів, спрямованих на зміни меж території або державного кордону України і на порушення порядку, встановленого Конституцією.

    Про це інформує “Радіо Свобода”.

    Повідомляється, що слідчі дії було проведено за адресами фактичного проживання двох фігурантів справи: у місті Києві та у Бучанському районі Київської області.

    За результатами обшуків, співробітники СБ України прозвітували про вилучення комп’ютерної техніки, мобільних терміналів, які використовувались у протиправній діяльності, печатки “Партії Шарія” та низки банківських карт.

    На додачу, правоохоронці провели обшуки у вінницькій типографії, де “шаріївці” друкували продукцію антиконституційного характеру.

    Усі слідчі дії СБ України провела у рамках кримінального провадження за такими статтями Кримінального кодексу України, як “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”, “підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів”.

    “Духовний фронт” нагадує, 25 лютого 2021 року Служба безпеки України оголосила Анатолія Шарія у державний розшук. Перед тим йому було оголошено про підозру у вчиненні злочинів за двома статтями Кримінального кодексу України – ч.1 ст.111 (Державна зрада) та ч.1 ст.161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

    Правоохоронці переконують, що метою протиправної діяльності Шарія було загострення суспільно-політичної ситуації в Україні та розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ненависті всередині української держави.

    10 травня 2021 року влада Литовської Республіки анулювала дію документів, які надають проросійському блогеру та пропагандисту Анатолію Шарію статус біженця у цій країні.

    Найсвіжіше

    Популярне