Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній обговорив із главою Держетнополітики підготовку візиту Вселенського Патріарха

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній 1 червня зустрівся у своїй резиденції з головою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Оленою Богдан і обговорив з нею питання, які стосуються підготовки до візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну.

    Про це повідомляє офіційна сторінка Держетнополітики у Фейсбуці.

    У зустрічі також взяв участь консультант з питань релігії та стратегічного планування ДЕСС Костянтин Сігов.

    На початку спілкування гості привітали предстоятеля помісної Української Православної Церкви з нещодавнім Днем тезоіменитства. Далі відбулося обговорення заходів, пов’язаних з підготовкою візиту до України Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія, зокрема видання українською книги «Варфоломій. Апостольська місія. Пророче бачення», презентація якої запланована на червень цього року.

    Переклад книги українською підготувала Лідія Лозова у видавництві «Дух і Літера». У зустрічі взяв участь директор видавництва «Дух і Літера», консультант з питань релігії та стратегічного планування ДЕСС Костянтин Сігов.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх запевнив паломників з України про свій візит до Києва. Також Глава ОП обговорив із митрополитом Емануїлом візит Вселенського патріарха до України на 30-ту річницю незалежності нашої Держави.

    Фото:ПЦУ

    Варто додати, що раніше в РПЦвУ називали надання Томосу ПЦУ “пшиком” і сміялись. Тепер коли патріарх Варфоломій їде саме в гості до Української церкви, а не до московської філії, там виникає серйозний переполох. За словами митрополита Епіфанія, перестоятися ПЦУ, візит Варфоломія в Україну покаже, що це канонічна територія ПЦУ, а не РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне