Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх запевнив паломників з України про свій візит до Києва

    У Неділю про Самарянку відбулось богослужіння за участі Вселенського патріарха Варфоломія та паломників із України.

    Вселенський патріарх Варфоломій очолив Божественну літургію у співслужінні митрополита Халкідонського Еммануїла, митрополитів Філадельфійського Мелітона та іншого духовенства. За Богослужінням молився консул України Максим Вдовиченко та священник Православної Церкви України Микола Капітула із українськими паломниками, повідомляє orthodoxtimes.com

    Після Божественної літургії Вселенський патріарх благословив паломників з України, висловивши свою велику радість від того, що у серпні він відвідає Україну на 30-ту річницю її незалежності.

    «Ви знаходитесь у священному місці, в Константинополі, де засідали Вселенські Собори. Звідси місіонери подорожували, щоб поширити Євангеліє Христове серед слов’янських народів. Коли ви приїжджаєте сюди з України, ви не просто відвідувачі, а приїжджаєте до свого дому, до своєї Церкви-матері», – звернувся Вселенський патріарх до паломників, які своєю чергою висловили вдячність Вселенському патріарху Варфоломію І та Вселенському Патріархату за надання Томосу про автокефалію ПЦУ.

    Українські прочани подарували Його Всесвятості ікону преподобного Олексія, сповідника Карпатського з частиною його святих мощей..

    Найсвіжіше

    Популярне