Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Працюємо разом: Екзарх РПЦ в Білорусі запевнив лукашенківське МВС в підтримці

    Філія РПЦ в Білорусії продовжує підтримувати режим Лукашенка. Очільник Білоруського екзархату Московського патріархату митрополит Веніамін (Тупеко) запевнив Міністерство внутрішніх справ Білорусі у підтримці.

    Про це він сказав під час зустрічі із головою МВС Білорусі. Відповідне відео було 21 травня опубліковане на офіційному каналі МВС Білорусі.

    «Зараз задача полягає в тому, щоб досвід який є, розглянути, узагальнити і вибрати краще і відповідно до цього продовжувати роботу. Щоб робота була системна планова і ми сьогодні підписали угоду про протидію розповсюдження наркотиків, але і разом з тим торкались теми протидії алкоголізму …», – сказав екзарх Московського патріархату митрополит Веніамін.

    Своєю чергою міністр внутрішніх справ Білорусі Іван Курбаков подякував екзарху Московського патріархату за співпрацю.

    «Ми працюємо постійно з Білоруською православною церквою по всім напрямкам: і по профілактиці п’янства і алкоголізму. БПЦ працює і в виправних установах. Проводить виправну роботу з тими людьми, які вже оступились. Для того, щоб вони виходили на волю і розуміли, що мир і спокій – це набагато краще і що чинити злочини погано і цього не можна робити. Я хочу сьогодні подякувати працівникам Білоруської православної Церкви, а саме владиці, за те що вони знайшли можливість відвідати Міністерство внутрішніх справ. І ми сьогодні підписали угоду… », – сказав Іван Курбаков.

    Нагадаємо, Білорусь визнала екстремістською книгу про участь своїх громадян у війні на Донбасі. Також СБУ припинила підривну діяльність агента КДБ Білорусі.

    Найсвіжіше

    Популярне