Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ припинила підривну діяльність агента КДБ Білорусі

    Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили та припинила розвідувально-підривну діяльність на шкоду державній безпеці нашої країни громадянина Республіки Білорусь.

    Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті відомства.

    Офіцери української спецслужби встановили, що вказаний чоловік, ім’я якого з міркувань таємниці слідства не повідомляється, був завербований Комітетом державної безпеки Білорусі, після прибув на територію України.

    У подальшому зловмисник проводив збір інформації про ситуацію у прикордонних районах Волинської області, зокрема про стан захищеності державного кордону України, порядок його охорони; технічне оснащення, кількість задіяного особового складу Державної прикордонної служби України тощо.

    Відомо, що для виконання покладених на нього іноземною спецслужбою завдань, агент КДБ Білорусі намагався залучити до конфіденційного співробітництва військовослужбовців ДПС України з числа секретоносіїв.

    На додачу, куратори з КДБ вимагали від агента налагодити канали переправлення зброї та товарів подвійного призначення через державний кордон. СБУ повідомляє, що ця діяльність, серед іншого, мала на меті організацію провокацій та створення інформаційних приводів для звинувачень України у нібито постачанні зброї для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Республіці Білорусь.

    Громадянину Білорусі оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1. ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

    Тривають слідчо-оперативні дії.

    Найсвіжіше

    Популярне