Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Білорусь визнала екстремістською книгу про участь своїх громадян у війні на Донбасі

    Октябрський суд Мінська (Білорусь) визнав книгу “Білоруський Донбас” екстремістською. Це означає заборону на продаж на території цієї країни.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Euroradio.

    Про рішення суду повідомив Роман Васюкович, якого на сьогодні судять за перевезення двох примірників цієї книги з України.

    Повідомляється, що книгу про участь білорусів у війні на Донбасі видали в Україні білоруські журналісти Ігор Ілляш і Катерина Андрєєва. З 2015 року вони записали кілька інтерв’ю, робили розслідування та репортажі, основною темою і головними героями яких стали білоруси і “білоруський слід” на війні.

    У книзі йдеться про те, що білоруси виявилися третьою за чисельністю національною групою у війні на Донбасі після українців і росіян. Автори розбираються, як Білорусь вплинула на конфлікт на Донбасі, яка роль білоруських спецслужб і особисто Аляксандра Лукашенка в цій війні.

    При цьому наведені історії громадян Білорусі, які воюють як на боці української армії, так і на боці російських окупаційних військ.

    Зазначимо, співавторка книги Катерина Андрєєва з осені 2020-го перебуває в ув’язненні за висвітлення протестів у Білорусі, її визнано політв’язнем.

    Нагадаємо, співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили та припинила розвідувально-підривну діяльність на шкоду державній безпеці нашої країни громадянина Республіки Білорусь.

    Найсвіжіше

    Популярне