П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Партія «Єдіная Росія» поведе на вибори найманців «Союзу добровольців Донбасу»

    Російська прокремлівська партія «Єдіная Росія» («ЄР») на виборах до органів влади всіх рівнів співпрацюватиме з так званим «Союзом добровольців Донбасу».

    Об’єднання складається з бойовиків, що воювали на Донбасі. Воно пропагує відправку «добровольців» з РФ. Про це повідомляє «Радіо Свобода», посилаючись на слова секретаря генеральної ради «ЄР» Андрєя Турчака.

    За його словами, «ЄР» планує «відчинити двері, щоб представники «Союзу добровольців Донбасу» могли бути представлені на найрізноманітніших рівнях — від селищних рад депутатів і районних зібрань, міських дум і регіональних парламентів і до Держдуми», передає Chas.news.

    У партії з «Союзом» «збігаються цілі й завдання», а підписанням угоди вони оформили вже виниклі «братерські, ділові» відносини між ними, говорить Турчак.

    «Експрем’єр ДНР» Олександр Бородай, очільник «Союзу», заявив, що його люди «активні і повинні реалізовуватися не тільки на війні». Саме тому вони нібито й збираються входити у внутрішню російську політику.

    Турчак додав, що мешканці територій України, які отримали російські паспорти, зможуть узяти участь у виборах до російської Держдуми. Мова йде про 500 тис. осіб.

    У 2015 році Бородай заявляв, що «Союз добровольців Донбасу» не збирається обиратися в Держдуму, а в питаннях фінансової підтримки «розраховує на патріотично налаштованих представників бізнесу», оскільки жодної держпідтримки не має.

    Найсвіжіше

    Популярне