Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Розкидування яєць Онуфрієм — виховання рабів «а-ля Росія» — блогерка

    Блогерка Олена Кудрякова порівняла вчинок Онуфрія, де він на Великдень розкидувався яйцями, із вихованням рабів.

    «Суб’єктивно, призначення таких місць, як церква, могло б бути в тому, щоб дати людині і віру в себе, і сили для подолання нещасть. Мовляв, іди, людина, і спробуй знову – і все у тебе вийде, а хтось сильний з висоти своєї тобі допоможе. Але для початку ти повинен сам. А коли тобі, як у московській церкві, кидають, немов млинець з лопати – твердження, що ти раб, що ти слабкий, що ось тобі яйця з підлоги, ось тобі на колінах постояти і витерти чолом пил … Сюди заплати, завтра прийди і знову заплати, відчуй свою нікчемність і усвідом, що ти ніхто … Який психологічний стан у такого прихожанина а-ля росія? Він виходить швидше за все з поникаючими плечима, на які поклали додатковий вантаж його власної нікчемності. Виховання рабів», — написала вона у Фейсбуці.

    Блогерка розповіла про свою покійну бабусю, прихожанку РПЦ, яка вважала, що не можна оформляти документи в податковій — той самий ІПН. «Це ж диявол перепис робить!! Не можна йти оформляти субсидії, не обов’язково ходити до лікаря. “Це не від Бога!” Так в церкві говорили. За субсидіями або всяким перерахунками до пенсії — забавно, це ж Росії вигідно. Вселяти бабусям, що не треба вимагати від держави додаткових витрат. Не по-Божому це! І у нас такі речі насаджуються теж».

    Крім того, блогерка розповіла про іншу парафіянку РПЦвУ, яка таким чином втратила доньку.

    «Дочка вмирала вдома, швидку мати-парафіянка не викликала. Так, “не від Бога”. Поховала … Напевно, відсутність правильної, доброї, теплої психологічно, поважної до людини, української (важливо, що не московської) церкви зробило мене такою невіруючою. Не було нічого подібного в місцях мого проживання. Харків, Донецьк, Луганськ, Маріуполь. Десь, може, і були, але вже не хотілося».

    «Святогірськ біля Слов’янська, там місця неймовірної краси, їздила часто – але він окупований московськими попами. У них позашляховики дорогі, золота багато – проїжджали повз мене, що підіймалася разом з усіма по горі, на якесь свято, по території Лаври. Там такі кортежі, що “мама не горюй”», — зауважила вона.

    Також Олена помітила цікаву закономірність: «там, де переважна більшість московських церков (схід України), живе багато сепаратистів або не дуже розумних людей – сміття багато. Я сьогодні проїжджаю по вулицях, помітила — у місцевій нашої влади провалилася чергова спроба налагодити збір та вивезення сміття. Народ тягне все підряд і кидає і поряд з урнами, і не доходить до них. Зупиняється на зупинці автобус — з вікна водія з’являється рука і кидається пакет з недоїдками, через проїжджу частину. В урну. Чи не долітає. На виборах — відсотків 80 за Зеленського, потім Бойко. І церква — Московського патріархату».

    Нагадаємо, у великодньому вітанні Онуфрій жодного разу не згадав Україну, українців, лікарів та військових. Також на Великдень Онуфрій розкидувався яйцями в прихожан.

    Найсвіжіше

    Популярне