Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    На Великдень Онуфрій розкидувався яйцями в прихожан. Відео

    Очільник РПЦ в України митрополит в Києві Онуфрій на Великдень розкидувався яйцями в прихожан, які були на богослужінні.

    Такий вчинок Онуфрія поширили офіційна сторінка єпархії РПЦвУ в Фейсбуці.

    На відео видно, як Онуфрій бере із кошика яйця і кидає ними в парафіян Московського патріархату, які стоять на богослужінні й одночасно намагаються зловити яйця. Багато із кинутих Онуфрієм яєць впало на підлогу. Це все супроводжується церковними піснями і порушенням карантинного режиму, адже більшість із парафіян були без масок.

    В коментарях під дописом люди висловили своє обурення таким вчинком Онуфрія.

    «Що неможливо було роздати в руки людям кидають як собакам ужас, і то собаком підходять і накладають у посуд Господи прости нас грішників. І це ж Онуфрій, який це ж священне все, і як так можна я в перше таке бачу», – написала Галина Євдокимова.

    «…такого приниження прихожан, я ще не бачила. Нагадує ситуацію коли в Росії млинці совковою лопатою роздавали», – написала Русіта Назарчук.

    Як розповів Духовному Фронту України релігійний аналітик Володимир Мельник, традиція розкидувати яйця на Великдень походить від Московського патріархату і масового поширення вона набула після обкидання яйцями єрархом РПЦ Кирилом (Павловим) у кінці 90-х.

    Він також був здивований побаченим відео з Онуфрієм і пояснив, що навіть у РПЦ намагались розкидувати яйця по одному, а не всі разом: «вперше бачу, щоби розкидали, як сміття. Все ж більше намагаються, щоби напевно не впало на підлогу, а тут, наче сміття чи посів чогось…».

    Найсвіжіше

    Популярне