Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Одесі духовенство ПЦУ молитовно вшанували жертв Чорнобильської катастрофи

    У День пам’яті загиблих у радіаційних аваріях і катастрофах в Одесі відбулися пам’ятні заходи, у яких взяв участь духовенство ПЦУ, зокрема єпископ Одеський і Балтський Павло. Такі пам’ятні заходи пройшли по всій Україні.

    Урочиста церемонія відбулася біля пам’ятника одеситам-чорнобильцям розташованого на розі Олександрівського проспекту і вулиці Малої Арнаутськької, передає пресслужба Одеської єпархії ПЦУ.

    Перед початком офіційного заходу голова регіонального управління військового духовенства “Південь”, єпископ Одеський і Балтський Павло у співслужінні міського духовенства та військових капеланів відправив панахиду за жертвами Чорнобильської катастрофи. Після панахиди керуючий Одеською єпархією з представниками органів місцевого самоврядування взяв участь в прокладанні квітів до пам’ятника одеситам-чорнобильцям.

    За кількістю загиблих і постраждалих від наслідків катастрофи та масштабами економічних збитків ця трагедія стала однією з найбільших за всю історію ядерної енергетики. Вона вплинула на долі мільйонів людей. З моменту Чорнобильської катастрофи – найбільшої за всю історію ядерної енергетики у світі – минуло 35 років.

    Нагадаємо, ПЦУ представила першу в Україні діджитал-ікону — Чорнобильський Спас. Також Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до українців у річницю Чорнобильської трагедії. 

    Найсвіжіше

    Популярне