Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Позиція Філарета близька до позиції РПЦ, – митрополит Львівський ПЦУ Димитрій

    Позиція почесного патріарха Філарета щодо Православної церкви України близька до позиції Московського патріархату на це питання.

    Про це в інтерв’ю “Галінфо” розповів митрополит Львівський ПЦУ Димитрій (Рудюк).

    “…Позиція патріарха Філарета задіяна в такому руслі, що українське питання нібито досі не розв’язане. Тому позиція патріарха Філарета, хочемо ми цього чи не хочемо, дуже близька з позицією російської церкви. На жаль”, – сказав митрополит Димитрій.

    На його думку, на Філарета впливають люди, які його оточують зараз: “Я думаю, що впливи є швидше через людей, які зараз його оточують. Але, і я знаю, на думку патріарха важко впливати. Він радше сам собі радить. Особливих впливів не було і раніше, коли він порвав із Москвою. Але в Україні є сили, які проплачені для того, щоб навіть навколо нього знаходитись і, відповідно, нашіптувати, що, де і як потрібно казати”.

    Митрополит Димитрій підкреслив, що Філарет не читає інтернет і жодних гаджетів і тому він майже не пише ніяких офіційних заяв, за нього це роблять інші люди.

    “Я навіть стиль Патріарха знаю: коли це він пише, а коли – ні. Було кілька документів, які були написані ним, а все інше, там є кому писати, і я думаю, що Патріарх це все підписує і робить ці заяви”, – додав митрополит ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше митрополит Димитрій в інтерв’ю сказав, що РФ програє війну Україні і це буде її кінець як держави з її імперськими мріями. Також він заявив, що Філарет не змирився з тим, що не став главою ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне