Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    РФ програє війну Україні і це буде її кінець як держави з її імперськими мріями – митрополит ПЦУ

    Якщо Російська Федерація наважиться на відкриту війну з Україною, то це буде її кінець як держави.

    Про це в інтерв’ю «Галінфо» розповів митрополит Львівський ПЦУ Димитрій Рудюк.

    «… в будь-якому разі Росія програє цю війну, як колись Наполеон їй програв Росії. Спротив українців буде величезний. Якщо цього недооцінюють в Кремлі, то це дуже погано. Яким би не був цей кінець війни, Росія стратегічно програє і може навіть закінчитись як держава, якщо вступить у масштабну війну з Україною. Це буде не тільки кінець для великих політичних фігур. Це буде кінець Росії з її імперськими мріями», – сказав митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій.

    Він зазначив, що стосунки України та Росії «вже є у площині війни». «І тут голос церкви повинен звучати. Я постійно над цим розмірковую, де буде та точка неповернення», – зауважив митрополит.

    «Складається враження, що загострення конфлікту буде, але війни не буде. Але коли ти слухаєш деяких експертів, особливо, військових, то вони відверто говорять, що війна не за горами», – розповів єрарх ПЦУ.

    Також в цьому ж інтерв’ю митрополит Димитрій (Рудюк) запитав, що якщо РПЦ мовчить про війну РФ з Україною, то для чого вона взагалі існує?

    Найсвіжіше

    Популярне