П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Експерти РПЦвУ вважають, що влада чинить тиск на їх церкву і підриває собі цим авторитет

    Експерти із РПЦвУ вважають, що українська влада чинить тиск на Московський патріархат в Україні й через це підриває свій авторитет.

    Про це заявили пропагандисти із РПЦвУ, коментуючи оборонну стратегію України підписану президентом Володимиром Зеленським.

    Тиск на РПЦвУ «однозначно підриває довіру до органів влади», – говорять проросійські експерти із Правблогу, передає Raskolam.net.

    Не меншою загрозою для себе вони вважають перейменування так званої «УПЦ МП» із вказанням в назві «Московського патріархату» «примусовим».

    Вільні переходи більшості парафіян в лоно Православної Церкви України проросійські експерти традиційно назвали «захопленнями храмів».

    На їх думку українські чиновники «своїми ж руками, порушують то, що прописано в Стратегії».

    Варто зазначити, що у Стратегії згадується духовний та інформаційний вимір у якому РФ продовжує вести гібридну війну проти України. Росія також неодноразована названа країною агресором.

    «Всеохоплююча оборона України – це комплекс заходів, основний зміст яких полягає:  у превентивних діях та стійкому опорі агресору на суші, на морі та в повітряному просторі України, протидії в кіберпросторі та нав’язуванні своєї волі в інформаційному просторі; використанні для відсічі агресії всього потенціалу держави та суспільства (воєнного, політичного, економічного, міжнародно-правового (дипломатичного), духовного, культурного тощо)»;

    Нагадаємо, попри карантинні заходи, 21 березня відбулись антиурядові мітинги в декількох містах України, для репетиції «чорногорського сценарію в Україні».

    В Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались заворушення. На цих демонстраціях віряни РПЦвУ несли плакати із політичними гаслами і негативними висловлюваннями щодо української влади. Їх сильно непокоять закони спрямовані проти сепаратизму в Україні, зокрема, законопроєкти про колабораціонізм, про перейменування РПЦвУ і про капеланство. Судячи із плакатів на мітингу, віряни РПЦвУ впевнені що всі законні переходи в ПЦУ, – це ніщо інше, як «захоплення», «гоніння», а їхня церква ніколи не була (не носила назву) «Московського патріархату». Українська влада, на їх думку, нібито, «порушує конституцію».

    У самому московському патріархаті назріває розкол на дві партії: Медведчуківську і Новінську.

    Найсвіжіше

    Популярне