Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США разом із ПЦУ надає допомогу потребуючим в столиці України

    Під час Великого посту, коли деякі християни вирішують утриматися від м’яса та молочних продуктів, харчуючись пісними страви, – інші не мають такої можливості. Вони не можуть їсти фрукти та овочі, утримуючись від м’ясних та молочних продуктів, оскільки вони не мають ані того, ані іншого.

    Подорожуючи до Києва, архієпископ Даниїл, правлячий єрарх Західної Єпархії Української Православної Церкви США, разом з протоєреєм Тарасом Науменком з собору Св. Володимира у Філадельфії, Пенсильванія, з благословення митрополита Антонія, предстоятеля УПЦ США та діаспори, долучилися до благодійної програми (Благодійна їдальня) Православної Церкви України. На це вони отримали благословення Блаженнійшого митрополита Епіфанія, предстоятеля Православної Церкви України, повідомляє офіційний сайт УПЦ США.

    Фото: Андрій Сидор

    Попри те, що на календарі вже весна, дні все ще були прохолодними, а температура вночі опускалася значно нижче нуля. Саме у цю холодну темну ніч проїхав білий автобус, наповнений їжею та надією. Розклавши місце видачі харчів в центрі Києва, столиці України, усе підготували для того, щоб нагодувати усіх потребуючих – фізично та духовно.

    З допомогою Івана Мичка, диякона Івана Ціко, Романа Холодова, Віталія Фернаті та диякона Андрія Сидора, архієпископ Даниїл та о. Тарас також потурбувались про тих, хто обережно пробирався до автобуса, наближаючись до своєї маленької надії, шукаючи тепла та поживи, що підтримує життя.

    Фото: Андрій Сидор

    Коли натовп зібрався навколо Його Високопреосвященства, він розпочав читання молитви. Усі схилили голови, і не зважаючи на мороз чоловіки потягнулись і обережно зняли шапки. Коли сортували та готували продукти харчування до роздачі, Архієпископ Даниїл кілька хвилин годував душі оточуючих. Він дивився кожній людині в очі, тим самим висловлюючи свою турботу про їх добробут. Невпевненість та вагання людей незабаром зникли, і люди зав’язали розмову, висловивши свою подяку, просячи молитов за дорогих їм людей та обсипаючи його благословеннями.

    Протягом наступних кількох годин вдалось нагодували понад 200 осіб. Дехто з вдячністю брали пакунок з яйцями, бутербродами та кашею, і відразу з’їдаючи все, можна було побачити на скільки голодними вони були. Інші тихенько відійшовши, з’їдали частину бутерброда, ховали решту, щоб забрати додому і поділитися з дорогою їм людиною.

    Фото: Андрій Сидор

    Архієпископ УПЦ США Даниїл з сумом спостерігав, як літні бабусі та дідусі, яким було б зручніше сидіти вдома, гріючись біля потріскуючого каміна з теплою чашкою чаю в руках, в оточенні рідних, насправді блукали темними холодними вулицями у пошуках доброї душі, яка б поділилася з ними скоринкою хліба.

    «Вдячний Блаженнішому митрополиту Епіфанію – предстоятелю Православної Церкви України за благословення взяти участь у благодійному служінні (програмі надання благодійних харчів) Церкви від імені Високопреосвященного митрополита Антонія – Предстоятеля УПЦ США, духовенства, мирян та членів всецерковної організації Товариства Святого Андрія Первозванного УПЦ США», – підсумував архієпископ Даниїл у Фейсбуці.

    Фото: Андрій Сидор

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ освятив автомобіль для безкоштовного транспортування важкохворих дітей. Також благодійники з Німеччини у співпраці з ПЦУ допоможуть 700 родинам у прифронтових містах і селах.

    Найсвіжіше

    Популярне