Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ освятив автомобіль для безкоштовного транспортування важкохворих дітей

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 7 березня 2021 року звершив освячення автомобіля швидкої допомоги для потреб відділу соціального служіння Київської Митрополії. Цим авто будуть волонтери із ПЦУ будуть транспортувати важкохворих дітей.

    Сучасний транспортний засіб було придбано за участі настоятеля столичного храму Різдва Христового протоєрея Миколая Салабая та благодійників, повідомляє пресслужба ПЦУ

    Діяльність паліативної місії відділу соціального служіння Київської Митрополії полягає в опіці над важкохворими дітками та дітками з орфанними (рідкісними) захворюваннями, надання їм допомоги у вигляді спеціального харчування, засобів гігієни й духовної та психологічної підтримки.

    Спеціалізований автомобіль відтепер дозволить здійснювати ще й безкоштовне перевезення невиліковно хворих діток. Раніше, щоб транспортувати важкохвору дитину із лікарні, потрібно було наймати окрему фірму і платити їй до 15 тисяч гривень, зараз же це буде в рази дешевше, – повідомив у коментарі Духовному Фронту України керівник соціального служіння Київської Митрополії Роман Холодов.

    Фото: ПЦУ

    «В минулому тижні Соціальний відділ ПЦУ здійснив двадцять перевезень. Тобто, така автівка дуже потрібна. Батьки дітей дуже задоволені, бо на такі виклики швидка не їде. Тому їм приходиться возити цих дітей в таксі, громадським транспортом. І якщо діти лежачі, то це дуже важко і незручно. Тепер батьки будуть знати, що ми поруч з ними  і в кожну хвилину, якщо кудись треба по направленню лікаря, чи ще щось і не матиме швидка можливості їхати — ми безплатно веземо. Якщо наймати сторонні перевізників, то таке перевезення із Рівного в Київ коштуватиме від 15 тисяч гривень», – сказав Роман Холодов.

    «Ми надаємо допомогу памперсами, ліками, психологічну допомогу батькам після смерті важкохворої дитини. Дуже гостро стояла проблема транспортування хворих дітей у лікарняні заклади, між містами іноді потрібно транспортувати дітей, які мають невиліковні стадії раку і яких вже потрібно вести додому. І для цих потреб треба було спеціальний автомобіль. Ми спочатку возили звичайною машиною, але в ній не було необхідного обладнання. Зараз у цій машині є аспіратор, є монітор стану пацієнта, є інфузомаційний шприц, який дозволяє годувати діток через трубочку. В планах придбати ШВЛ», – повідомив волонтер.

    Фото: ПЦУ

    Зазвичай перевезеннями займається Роман Холодов, або отець Іван Ціко, який служить в Видубицькому монастирі.

    «Ми вдвох їздимо. Лікарі згідні допомагати нам у супроводі цих діток на волонтерських засадах. Вже є багато які зголосились долучатись. Ми активно співпрацюємо з паліативною бригадою міста Києва», – підсумував він.

    За сприяння Митрополита Епіфанія та під керівництвом Романа Холодова відділ соціального служіння Київської Митрополії здійснює свою діяльність вже впродовж чотирьох років.

    Найсвіжіше

    Популярне