П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх країни-агресора привітав очільника РПЦвУ із «річницею постригу»

    З нагоди 50-річчя від дня чернечого постригу очільника РПЦ в Україні митрополита Онуфрій (Березовського) свої привітання направив патріарх країни-агресора, Росії, Кіріл (Гундяєв).

    Очільник РПЦ Кіріл відзначив, що Онуфрій намагається «утверждувати істину вустами своїми» і «зберігаючи вірність своєму покликанню і архієрейському обов’язку, не тільки євангельським словом, а й особистим прикладом благочестя і смиренності, любові до Бога і Церкви стверджує канонічні підвалини», цитує офіційний сайт РПЦ patriarchia.ru.

    На завершення Кіріл побажав Онуфрію (Березовському) «невичерпних сил, благодатної допомоги згори і успіху в подальших трудах».

    Варто зазначити, що Онуфрій досі продовжує проповідувати єдність між російським та українським народами. Так будучи українцем родом із Буковини він досі проповідує російською мовою. Нещодавно Онуфрій попросив вірян РПЦвУ сприймати перенесення мітингу, проти візиту патріарха Варфоломія та ряду законопроєктів, як «духовне випробування». Він також лякав вірян моспатріархату, що у ПЦУ немає Бога. Крім того, у своїх проповідях Онуфрій не згадує за українських воїнів та війну з РФ. Він навіть нагородив єпископа-фігуранта «Миротворця» Калініка, який потім освячував ракетні кораблі ЗС РФ в окупованому Севастополі. Також Онуфрій називав війну «конфліктом» і закликав не вважати ворогами терористів «Л/ДНР» і пробачити їх. Митрополит Олександр (Драбинко) назвав Онуфрія тормозом процесу автокефалії.

    Найсвіжіше

    Популярне